top of page
HÄIRINTÄ JA KIUSAAMINEN
Untitled design (11).jpg
Kuva: Jani Virolainen

Helsinki Ringette ry ei suvaitse toiminnassaan minkäänlaista häirintää ja haluaa puuttua matalalla kynnyksellä kaikkiin tilanteisiin, jotka joku seurassamme toimiva kokee epäasialliseksi.

 

Seuratoimintaan sisältyvät oheis- ja jääharjoitukset, ottelut ja turnaukset kentällä sekä vaihtoaitiossa ja näiden ohella muu peli- tai harjoittelutapahtuman ympärillä vietetty aika esimerkiksi pukukopissa, kahviossa, katsomossa, majoitus- tai vapaa-ajanviettopaikoissa. Joukkue-, toimihenkilö- ja vanhempainillat, seuran yhteiset tapahtumat sekä muut tavallisen lajinomaisen tekemisen ulkopuolella tai siitä irrallisena olevat joukkueena tai muuna seuran yhteisönä vietetyt tilaisuudet ja myös kasvotusten, puhelimitse tai netissä käydyt keskustelut liittyen laji-, liitto-, seura-, joukkue-, toimitsija-, tuomari-, valmentaja-, toimihenkilö-, vanhempi- tai pelaajatoimintaan lasketaan olevan osa seuratoimintaa.

 

Kiusaamista ja häirintää voi tapahtua mihin tahansa suuntaan näiden toimijoiden sisällä tai välillä yksittäisten ihmisten tai ihmisryhmien toimesta yksittäisiin ihmisiin tai ihmisryhmiin kohdistuen.


Häirinnällä tarkoitetaan muun muassa henkistä tai fyysistä kiusaamista, uhkailua, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen, etniseen taustaan, vammaisuuteen tai uskontoon liittyvää eriarvoistamista, epäasiallista kohtelua, syrjimistä, väkivaltaa, ahdistelua, asiattomia huomautuksia, huhujen levittelyä tai mitä tahansa toimintaa, jonka häirinnän kohde kokee loukkaavana tai epämiellyttävänä. Ihmiset kokevat asiat eri tavoin ja toinen voi kokea häiritseväksi jotkin asiat, joita joku toinen ei. Häirinnän kriteerit täyttyvät aina, jos häirinnän kohteeksi joutunut on ilmaissut pitävänsä käytöstä sopimattomana, mutta se jatkuu silti.


Häirintäyhdyshenkilön puoleen voi kääntyä, jos kokee tulleensa häirityksi Helsinki Ringeten toiminnan puitteissa. Häirintäyhdyshenkilö tukee ja auttaa tilanteen selvittämisessä sekä ohjaa tarvittaessa muun avun piiriin. Häirintäyhdyshenkilö ei ole viranomainen, vaan seuran määrittelemä yksityishenkilö, jolla on aiheeseen liittyvää koulutusta. Häneen voit olla yhteydessä, vaikka et olisi itse joutunut häirinnän kohteeksi, vaan olet ollut läsnä tilanteessa, jossa joku muu on mielestäsi joutunut häirinnän kohteeksi.


Häirintäyhdyshenkilö ei tee jatkotoimenpiteitä ilman avun pyytäjän suostumusta. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia, sillä häirintäyhdyshenkilöä sitoo vaitiolovelvollisuus.

 


häirintäyhdyshenkilö Sanna Parkkinen, 040 706 9976

   sanna.liisa.parkkinen@gmail.com

bottom of page